Middelburg is uniek door vele winkels en mooie terrassen!
Middelburg is de hoofdstad van Zeeland. Het is een monumentale stad met veel historische gebouwen. De stad heeft een rijke geschiedenis die je nog steeds in het huidige straatbeeld terugziet. De vele evenementen, winkels en horecagelegenheden, maken het een levendige stad. Waar ook de Zeeuwen zelf graag gaan winkelen of op een terras neerstrijken.
De historische stad Veere is een plek waar je geweest moet zijn
De eerste eyecatcher is de Grote Kerk, het middelpunt van Veere. De kerk is open voor publiek van 11:00 uur tot 17:00 uur. Binnen is een installatie te zien, de zogenaamde Slinger van Foucault.
Opvallend in het straatbeeld van Veere is de roze gevel van Oma’s Snoepwinkel. Mensen verdringen zich bij het kleine winkeltje om de lekkerste oud-hollandse snoepjes te bemachtigen.
Eenmaal in de hoofdstraat van Veere vallen we midden in de historische markt en zien overal koopmannen en -vrouwen in ouderwetse kledij. Dit gezellige hotel-restaurant verwent gasten met streekproducten en luxe hotelkamers.
Badplaats Domburg voorzien van alle luxe!
De smalstad Domburg ligt aan de Walcherse kust. De plaats heeft een lange geschiedenis als badplaats maar ook als kunstenaarskolonie. Een gezonde lucht met een bijzonder licht trekt als sinds jaar en dag mensen naar deze plek.
De bijzonderste golfbaan van Zeeland ligt in Domburg in de duinen. De Domburgsche Golf Club is niet alleen één van de oudste golfbanen van Nederland, het is bovendien een echte linksbaan.
In de zomermaanden is er iedere maandag een seizoensmarkt in Domburg. De markt loopt langs de Weststraat, Markt, Ooststraat en Stationsstraat. Kijk voor meer evenementen in Domburg op de evenementenkalender.
Vlissingen bekend als havenstad en van de boulevard
Vlissingen is de boulevard en de boulevard is Vlissingen. De havenstad aan de Westerschelde heeft de langste zeeboulevard van Nederland, waar je de voorbijvarende schepen bijna kunt aanraken.
De eerste vermelding van Vlissingen dateert uit 1235, toen was het niet meer dan een gehucht. In 1315 kreeg Vlissingen stadsrechten en rond die tijd werd ook de Sint-Jacobskerk gebouwd. Door de handel met Frankrijk, Engeland en de Oostzeelanden, maakte Vlissingen een bloeiperiode door.